Fekete rizspuding
Hozzávalók 3 adaghoz: 100 g fekete rizs, víz, 100 ml kókusztejszín, 40 g pálmacukor, gyümölcsök tetszés szerint (mangó, banán, mandarin, stb.)
Hozzávalók 3 adaghoz: 100 g fekete rizs, víz, 100 ml kókusztejszín, 40 g pálmacukor, gyümölcsök tetszés szerint (mangó, banán, mandarin, stb.)
Hozzávalók:
40 g vaj, 150 g köles, 400 ml tej, 2 tojás, 50 ml tejföl, 3 ek méz, 100 g arany mazsola
Tejmentes változat: Vaj helyett kókuszzsír, tej helyett rizstej, tejföl helyett és szója vagy rizs tejszín, laktóz érzékenyek laktózmentes tejjel és tejföllel is készíthetik.
Egy közepes méretű lábosban forraljuk fel a vizet (vízforralóval gyorsíthatjuk a folyamatot), sózzuk, majd adjuk hozzá a mungóbabot és puhulásig főzzük. A mungóbabot nem szükséges főzés előtt beáztatni, mert anélkül is hamar megfő. Ha a mungóbab megfőtt, öntsük le róla a vizet és hagyjuk kihűlni.
Hozzávalók 2 főre: 1 csésze köles (kb. 2 dl), 3 dl víz, 1 csapott ek Veganatura (sós, reform ételízesítő), 2 ek apróra vágott medvehagyma, 6 dkg reszelt karaván sajt, 2 tojás, őrölt bors
200 g kis szemű kuszkusz
3-4 érett paradicsom
2 szál újhagyma
½ piros és ½ sárga kalifornia paprika
½ uborka
½ saláta cukkíni
1-2 nagy csokor petrezselyem
5-6 mentalevél
150 g fetasajt
1 dl extraszűz oliva olaj
1-2 citrom leve
só
csipet római kömény, cayenne bors, de remekül illik hozzá az őrölt koriander és kevéske fahéj is...