Áfonyás-mézes korongok

2018.05.16

Hozzávalók (kb. 30 db közepes koronghoz): 

Hozzávalók (kb. 30 db közepes koronghoz):

20 dkg teljes kiőrlésű liszt

25-30 dkg méz (vagy 20 dkg méz+5-10 dkg cukor) - ízlés szerint

40 dkg zabpehely (apróbb szemű)

20 dkg aszalt vörös áfonya

1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor

2 tojás

30 dkg olvasztott vaj (vagy 20 dkg vaj+ 10 dkg margarin)

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy mélyebb tálban, jól keverjük ki a mézet, az olvasztott vajat és a tojásokat. Majd tegyük hozzá a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát vagy sütőport és az áfonyát. Púpos teáskanálnyi adagokból formáljunk kb 1 cm magas korongokat, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe őket kicsit távolabb egymástól. Kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára. (Érdemes azért ránézni időközben, hátha hamarabb elkészülnek!) Amikor kész, a tepsiben hagyjuk hűlni kicsit, mert forrón még puha, majd tegyük ki rácsra a korongokat, míg teljesen ki nem hűlnek. Jól záró dobozba téve pár óra alatt eléri végső állagát.