Tejbebulgur

2018.05.16

HOZZÁVALÓK

  • 1 bögre bulgur
  • 1 bögre kókusztej
  • 1 bögre víz
  • 1 ek vaníliaaroma
  • 3 ek xilit
  • 2-3 ek kókuszzsír
  • gyümölcsök, kakaó ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

    1. A bulgurt egy közepes lábasban felöntjük a kókusztejjel és a vízzel. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, a xilitet és a kókuszzsírt. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg felforr.
    2. Ezután közepes vagy kis lángon további 15-20 percig főzzük, közben folyamatosan kevergetjük tovább, addig, amíg már majdnem az összes tejet felszívja a bulgur, de még kicsit krémes. Ekkor elzárjuk a tüzet, és fedő alatt 10 percig hagyjuk állni.