MANDULÁS-MÁLNÁS SZELET

2018.06.14

HOZZÁVALÓK

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg teavaj
  • 16,5 dkg cukor
  • 2 teáskanál vanília aroma vagy kivonat
  • 20 dkg szeletelt mandula
  • 2 teáskanál tej
  • 22,5 dkg finomliszt
  • 4 dkg kukoricaliszt
  • 16 dkg málnalekvár

ELKÉSZÍTÉS

    Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy 24x20 cm-es formát.

    Elkészítjük a mandulás masszát: 6 dkg vajat, 5,5 dkg cukrot, 1 teáskanál vanília aromát, a mandulát és a tejet egy főzőedényben addig melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. Sűrűn kevergessük!

    A tésztához a maradék vajat, cukrot és vanília aromát elektromos habverővel összekeverjük, amíg krémes állagú nem lesz. Külön tálban a kétféle lisztet vegyítjük, majd két részletben a krémes, vajas masszához adjuk. Elektromos habverővel, max. fokozaton összekeverjük (darabos állagú tésztát kapunk).

    Beleöntjük a tepsibe, és elegyengetjük az ujjunkkal szétnyomkodva, majd kb. 12 percig sütjük (amíg halvány aranyszínű nem lesz), majd 10 percig hűlni hagyjuk.

    Megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a mandulás masszát, és még 25 percre visszatoljuk a sütőbe, vagy amíg a mandula szépen meg nem pirul.