Fetasajtos kuszkuszsaláta

2018.03.09


Hozzávalók:

200 g kis szemű kuszkusz
3-4 érett paradicsom
2 szál újhagyma
½ piros és ½ sárga kalifornia paprika
½ uborka
½ saláta cukkíni
1-2 nagy csokor petrezselyem
5-6 mentalevél
150 g fetasajt
1 dl extraszűz oliva olaj
1-2 citrom leve

csipet római kömény, cayenne bors, de remekül illik hozzá az őrölt koriander és kevéske fahéj is

Elkészítés:

  1. Öntsd a kuszkuszt tálba és önts rá 1.5 szeres mennyiségben forrásban lévő vizet vagy alaplevet! Azonnal takard le és hagyd békén 7 percig!
  2. Vedd le a tetőt, keverd át és locsolgasd meg olíva olajjal! Adhatsz hozzá helyette vajat is, úgy még finomabb. Várd meg, míg kihűl!
  3. Aprítsd a petrezselymet és mentát apróra!
  4. Kockázd fel a zöldségeket!
  5. Keverj mindent a kuszkuszhoz!
  6. Locsolgasd meg bőven olajjal és citrommal! Sózd, fűszerezd, és közben kóstolgass! Ha esetleg van otthon kicsit puhább paradicsomod, azt vágd ketté, és facsard a salátához annak is a levét úgy, ahogy azt a citrommal tennéd! Keverj mindent alaposan össze!
  7. Morzsold rá a sajtot és tálald!