MUNGÓBAB SALÁTA

2018.06.14

Hozzávalók:

  • 15 dkg mungóbab
  • 1 l víz
  • 2 zöldhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 érett avokádó
  • 5 dkg aprított mandula (aprítás előtt megpirítható)
  • 1 evőkanál olívaolaj/ kendermag olaj
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 2 evőkanál citromlé
  • himalája só és fekete bors az ízesítéshez

Elkészítés:

Egy közepes méretű lábosban forraljuk fel a vizet (vízforralóval gyorsíthatjuk a folyamatot), sózzuk, majd adjuk hozzá a mungóbabot és puhulásig főzzük. A mungóbabot nem szükséges főzés előtt beáztatni, mert anélkül is hamar megfő. Ha a mungóbab megfőtt, öntsük le róla a vizet és hagyjuk kihűlni.

Miközben a mungóbab hűl, vágjuk karikára a zöldhagymát és a lilahagymát, daraboljuk fel a kaliforniai paprikát és az avokádót.

Az öntethez aprítsuk fel a petrezselymet, keverjük össze az olajjal, a citromlével, a sóval és borssal.

Ha a mungóbab kihűlt, keverjük össze a feldarabolt zöldségekkel, locsoljuk meg az öntettel és szórjuk meg a felaprított mandulával.

Húsimádóknak!

Hozzávalók:

  • 25-30 dkg csirkemell filé
  • 2-3 gerezd fohagyma
  • 2-3 ek. olívaolaj/ kendermag olaj
  • himalája só, bors

Elkészítés:

A csirkemell filét kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A serpenyőbe öntsünk 2-3 ek. extra szűz olívaolajat vagy kendermag olajat és a felhevített olajba tegyük bele az aprított fokhagymát.

Kis idő múlva, amikor elkezd pirulni a fokhagyma, adjuk hozzá a csirkemell filét. Először lefedve pároljuk pár percig, majd fedő nélkül pirítsuk át a húst.

Nincs más dolgunk, mint hozzá keverni salátához és elfogyasztani a húsos mungóbab salátánkat.