Darált húsos hajdina

2018.03.09

hozzávalók / 4 adag

  • 40 dkg hajdina
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 40 dkg darált hús
  • 2 ek napraforgó olaj
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • majoranna ízlés szerint (őrölt)
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • rozmaring ízlés szerint (őrölt)
  • ételízesítő ízlés szerint

elkészítés

  1. A hajdinát meleg vízben négyszer átmossuk, és az ötödikben ázni hagyjuk 1-2 órát.
  2. A vöröshagymákat a héjuktól megszabadítjuk és félbe, majd keresztben szeletekre vágjuk.
  3. Két kanál olajon üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk 2 ek pirospaprikaporral, megkeverjük, majd felengedjük egy bögre vízzel.
  4. Beletesszük a darált húst, megforgatjuk, és annyi vizet adunk hozzá, ami ellepi.
  5. Fűszerezzük majorannával, borssal, rozmaringgal és ételízesítővel.
  6. 1/2 órát néha megkavarva kis lángon főzzük.
  7. A hajdinát leszűrve 2 ek olajon megpirítjuk, folyamatos keverés mellett.
  8. Beletesszük a pörköltöt a kásába, és még adunk hozzá egy bögre vizet.
  9. 20 percig kislángon pároljuk, néha megkeverve.