Darált húsos hajdina
2018.03.09
hozzávalók / 4 adag
- 40 dkg hajdina
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 40 dkg darált hús
- 2 ek napraforgó olaj
- fűszerpaprika ízlés szerint
- majoranna ízlés szerint (őrölt)
- bors ízlés szerint (őrölt)
- rozmaring ízlés szerint (őrölt)
- ételízesítő ízlés szerint
elkészítés
- A hajdinát meleg vízben négyszer átmossuk, és az ötödikben ázni hagyjuk 1-2 órát.
- A vöröshagymákat a héjuktól megszabadítjuk és félbe, majd keresztben szeletekre vágjuk.
- Két kanál olajon üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk 2 ek pirospaprikaporral, megkeverjük, majd felengedjük egy bögre vízzel.
- Beletesszük a darált húst, megforgatjuk, és annyi vizet adunk hozzá, ami ellepi.
- Fűszerezzük majorannával, borssal, rozmaringgal és ételízesítővel.
- 1/2 órát néha megkavarva kis lángon főzzük.
- A hajdinát leszűrve 2 ek olajon megpirítjuk, folyamatos keverés mellett.
- Beletesszük a pörköltöt a kásába, és még adunk hozzá egy bögre vizet.
- 20 percig kislángon pároljuk, néha megkeverve.