BANÁNKENYÉR

2018.06.14

HOZZÁVALÓK

  • 15 dkg lágy vaj + a formához
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 3 db banán
  • 25 dkg tehéntúró
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg kukoricapehely vagy darabolt dió

ELKÉSZÍTÉS

    1. Kivajazunk egy téglalap alakú sütőformát, asütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
    2. Krémesre-fehérre keverjük a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat. (A következő tojást csak akkor adjuk hozzá, ha az előzőt már teljesen elkevertük.)
    3. A banán felét villával összetörjük, és a túróval együtt a masszához dolgozzuk. A lisztet átszitáljuk, és összekeverjük a sütőporral.
    4. A maradék banánt vékony szeletekre vágjuk. A lisztet, a banánt és a kukoricapelyhet a tésztához keverjük, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
    5. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 45 percig sütjük.