GYÖMBÉRES-KÓKUSZOS VÖRÖS LENCSELEVES
2018.06.14
HOZZÁVALÓK
- 15 dkg vörös lencse
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál kurkuma
- só
- 0,5 l zöldségleves-alaplé
- 4 dl kókusztej (konzerv)
- 1 evőkanál olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS
- A lencsét mossuk át, majd alaposan csepegtessük le. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.
- Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
- Amikor már kellően üveges, először adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a lecsepegtetett lencsét, és a reszelt gyömbért is.
- Ezután szórjuk meg a kurkumával, keverjük össze, majd öntsük fel az alaplével és főzzük félpuhára a lencsét.
- Amikor a lencse félpuhára főtt, öntsük hozzá a kókusztejet, ízlés szerint szórjuk meg egy csipet sóval, majd pár perc alatt, főzzük készre a levest (arra azért vigyázzunk nehogy túlfőzzük, és a lencse teljesen szétfőljön).
- Közben ízlés szerint süssünk szép pirosra, ropogósra pár szelet sonkát, vagy bacont, majd azzal tálaljuk a levest.
- Tálaláskor merjük tányérba, majd ízlés szerint az egyben hagyott, vagy éppen apróra tördelt ropogós sonkadarabokkal (v. baconnel) kínáljuk.