MANDULÁS-MÁLNÁS SZELET

HOZZÁVALÓK
- Hozzávalók:
- 20 dkg teavaj
- 16,5 dkg cukor
- 2 teáskanál vanília aroma vagy kivonat
- 20 dkg szeletelt mandula
- 2 teáskanál tej
- 22,5 dkg finomliszt
- 4 dkg kukoricaliszt
- 16 dkg málnalekvár
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy 24x20 cm-es formát.
Elkészítjük a mandulás masszát: 6 dkg vajat, 5,5 dkg cukrot, 1 teáskanál vanília aromát, a mandulát és a tejet egy főzőedényben addig melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. Sűrűn kevergessük!
A tésztához a maradék vajat, cukrot és vanília aromát elektromos habverővel összekeverjük, amíg krémes állagú nem lesz. Külön tálban a kétféle lisztet vegyítjük, majd két részletben a krémes, vajas masszához adjuk. Elektromos habverővel, max. fokozaton összekeverjük (darabos állagú tésztát kapunk).
Beleöntjük a tepsibe, és elegyengetjük az ujjunkkal szétnyomkodva, majd kb. 12 percig sütjük (amíg halvány aranyszínű nem lesz), majd 10 percig hűlni hagyjuk.
Megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a mandulás masszát, és még 25 percre visszatoljuk a sütőbe, vagy amíg a mandula szépen meg nem pirul.